English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Üye Girişi
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Son Makaleler
Fatih Üçkardeşler
Bütün anneler için... Artık ebediyet aleminde yaşayan anneme, hasreti zaman zaman içimde depreşen, 13 yaşında evlenip, 10 çocuğu doğurup büyüten anneme, ve.. Devamı..
Fatih Üçkardeşler
Manifesto! Daha önce İstanbul Üniversitesi'nde ders verirken de ısrarla üzerinde durduğum bir konu vardı. Benim magazin gazeteciliği anlayışım Devamı..
Facebook
Haber Bülteni
Ad Soyad :
E-Mail :
Manifesto!
Yayınlanma Tarihi: Pazar, 13 Mayıs 2012
Daha önce İstanbul Üniversitesi'nde ders verirken de ısrarla üzerinde durduğum bir konu vardı. Benim magazin gazeteciliği anlayışım çoğu meslektaşımdan farklı... Magazin gazeteciliğinin, bizim mesleğin diğer branşlarından temelde hiçbir farkı yok. Ve olmamalı... Önce insanım, sonra gazeteciyim... Ve her zaman muhabirim. Yani haberciyim. Haber olmazsa, gazete yapamazsınız. Gazeteler her gün yeniden doğar. Ve bir gazeteyi oluşturan 'sperm' de 'yumurta' da haberdir. Köşe yazısı ve köşe yazarı değildir! Sadece köşe yazılarıyla gazete yapmak mümkün değildir. Konumuza dönersek; bir politika veya ekonomi muhabiri habere gazeteciliğin hangi prensiplerini gözeterek yaklaşıyorsa, magazin muhabiri de aynı ilkelerle yaklaşmalıdır. Magazin muhabirinin, haberi eksik toplamaya, yalan haber yazmaya, gazeteciliğin kurallarının dışına çıkmaya hakkı yoktur, olamaz. Ailenin okuyabileceği magazin haberi! Ben Türk örf ve adetlerine, aile yapısına değer veren bir gazeteciyim... Toplumumuzun manevi hassasiyetini hiçbir zaman göz ardı etmem. Özel hayata her zaman saygı duyarım. Seçmek zorunda kalırsam, ilk planda habere değil, insana, insanlığa değer veririm. Ve her zaman kaliteyi gözetirim. Magazin gazeteciliği, bazılarının topluma sürekli empoze etmek istediği gibi sadece gece yarıları sanatçıları kovalamak, yakalamak değildir. Magazin gazetecisi, bir gecede şöhret olan 'balon star'ları değil, sanata gerçekten emek vermiş kişileri ön plana çıkarmalıdır. Topluma yanlış örnek olan ünlülerin haberlerini ön plana çıkarmaktan kaçınmalı, özellikle gençlere doğru mesajlar veren, yaşantısı ve çalışmalarıyla topluma iyi örnek olan isimleri tanıtmalıdır. Ölçüp tartarken, 'Ailenin okuyabileceği kalite' çizgisini hep göz önünde tutmalıdır. Magazin gazetecisinin topluma karşı sorumluluğu vardır... Magazin gazeteciliği asla ve asla "Eller havaya yazarlığı" değildir...
Etiketler: Manifesto!